Header Support 73A7024

Tre steg mot en renare miljö

Med Kåbesystemet lämnar du inga spår efter dig. Genom att inreda din entré enligt vårt trestegssystem – Skrapgallerzon, Originalzon och Textilzon – går man enkelt av sig smutsen. Resultatet? En renare inomhusmiljö och en skonsammare städning. Bättre för dig och för miljön på samma gång.

zon 1 illustration 1

ZON 1

SKRAPGALLER

Det första steget i en entrélösning är skrapzonen. Här behövs en robust skrapmatta eller skrapgaller som placeras utanför entrédörren och samlar upp den grövre smutsen såsom grus, lera och snö. Skrapgallrets unika mönster rengör i alla riktningar och den öppna konstruktionen tar effektivt hand om de grövre partiklarna som faller ner mellan gallret.

zon 2 illustration 2

ZON 2

KOMBIMATTOR OCH GUMMIMATTOR

När man stiger in i entrén välkomnas man av Zon 2. Här placeras en slitstark kombinationsmatta som både skrapar och torkar. Kåbe Originalmatta – en svensk originalprodukt sedan 1944 – har en unik konstruktion med klassiska vågformade gummilameller och stomme i aluminium som effektivt sveper bort smuts och fukt då gummit böjer sig och fjädrar tillbaka när man går över mattan. Enkelt och effektivt – utan att behöva göra torkrörelser med fötterna.

zon 3 illustration

ZON 3

TEXTILMATTOR

Sista steget är avtorkningszonen – Zon 3. Här gör den textila mattan entré som effektivt absorberar den sista vätan under skosulorna och tar hand om den finare smutsen. Mattan är utvecklad för att snabbt självtorka och håller sig fräsch länge. Detta minskar städkostnader och håller miljön renare längre, samtidigt som textilmattan ger inredningen ett lyft. Små saker gör stor skillnad!

Header TipsRad 73A7285

Tips & Råd

Det finns mycket att tänka på vid inredning av en entré. Kåbe-Mattan hjälper dig att hitta en mattlösning som minskar underhållskostnaderna, skyddar golvet från slitage och smuts och skapar en estetiskt tilltalande miljö. Här har vi samlat några saker som är bra att tänka på vid val av matta. Allt för ett välkomnande intryck – redan vid första steget.

Kåbe originalmatta

OBSERVERA MÅTTENS ORDNING OCH RÄFFLORNAS RIKTNING

Exemplet visar Kåbe Originalmatta men gäller även för Kåbe-Mattans övriga produkter.

Vägledning

BÖRJA UTANFÖR DÖRREN

Kom ihåg att andra åtgärder utanför entrén hjälper till att stoppa smutsen från att dras in på ditt golv. Rena, varma och hårdgjorda ytor med ett skärmtak över samt regelbunden snöskottning och sopning är några bra tips.

INRED I ZONER

För att säkerställa att varje matta hamnar där den gör mest nytta, dela in lokalen i tre zoner – skrapgallerzon, originalzon och textilzon.

RÄTT LÄNGD OCH BREDD

I en offentlig entré är det vanligt att besökarna går av sig smutsen. Sträva efter att kunna ta minst tre steg med varje fot i respektive avtorkningszon för bästa effekt. Vid projektering av en ny entré är det därför viktigt att ta till ordentlig längd och bredd på avtorkningszonen.

ANALYSERA TRAFIKEN

Glöm inte att analysera gång-och hjultrafiken i din entré. Hur många människor går in och ut under en given period? Vilka gångvägar tar de när de kommit in i byggnaden? Har entrén hög, medelhög eller lätt trafik? Detta hjälper dig att placera rätt matta på rätt plats. Läs mer om projektering.

MED DESIGN I FOKUS

Rätt matta kan lyfta hela lokalen. Blanda olika färger, mönster och material för att skapa en stil som sticker ut – eller smälter in. Vi erbjuder något för alla miljöer.

TÄNK PÅ HELHETEN

Mattor kan användas på flera olika ställen i din lokal. Andra områden i byggnaden såsom receptioner, korridorer, trappuppgångar och hissar utsätts också för smuts och fukt. Här passar en slitstark entrématta perfekt!