Om Kåbe-Mattan

Sedan 1944 har funktion, design och kvalité gjort Kåbe-Mattan marknadsledande i Sverige. Vi erbjuder ett komplett program av entrémattor och skrapgaller med tillbehör som passar alla tänkbara entréer. Under åren som gått har vi utvecklats till experter på bra entrélösningar och vi har kvar samma grundvärderingar vad gäller hantverk, kvalitet och service. Vi vet att ingen entré är den andra lik. Därför erbjuder Kåbe-Mattan ett komplett program av entrémattor och tillbehör så att du kan hitta en produkt som passar dig. Alla våra mattor har sina distinkta funktioner – men samma höga Kåbekvalitet. Vår innovativa Originalmatta är den ledande entrémattan på marknaden i Sverige tack vare sin smarta konstruktion och höga effektivitet mot smuts och väta. Dessutom är mattan 100 % återvinningsbar och har
10 års garanti. Testa oss på Kåbe-Mattan och upplev skillnaden
du också!

Header historia

Så började det

1944 var året då den första Kåbe-Mattan skapades. En portvakt på Enskilda Banken i Stockholm tröttnade på att ständigt behöva sopa upp all den smuts som drogs in från gatorna. Han fick en idé. Med hjälp av några trästavar och gummilist spikade han ihop det som senare blev Kåbe Originalmatta – en enkel och mycket effektiv lösning för alla entréer. Än idag ligger fabriken och huvudkontoret kvar i Fjugesta, men våra mattor finns över hela världen, från köpcentrum och bostadsrätter till arenor och museer. Idag finns Kåbe-Mattan i många länder och är sedan 2000 en del av den småländska industrikoncernen Weland.

Hantverk 73A6692 1

Hantverkstradition

I Fjugesta utanför Örebro har Kåbe-Mattan skapat mattor med funktion och kvalitet sedan 1944. Med mer än 75 år i branschen har vi stor erfarenhet av olika behov och önskemål som finns för en entré. Men erfarenhet är inte allt. Nytänkande är också en viktig aspekt, och just detta ligger till grund för hur vi utvecklar våra produkter. En stor del av vårt sortiment tillverkas för hand. Våra medarbetare använder traditionella tekniker som har förts vidare i generationer för att ge våra entrémattor en alldeles egen karaktär. Vi fokuserar på att utveckla smarta produkter med allt bättre egenskaper. Allt för att inspirera och vägleda dig till en renare inomhusmiljö och skapa inredningslösningar som gör skillnad – på riktigt.